Grote belangstelling voor inspiratiesessie.

Meer dan 200 deelnemers mochten we verwelkomen op 7 februari  2019 voor de inspiratiesessie. Naast de verschillende partijen uit de industrie waren er architecten, aannemers, installateurs, ingenieursbureaus, onderhoudsbedrijven, medewerkers van corporaties en enkele huurders aanwezig. Bekijk onze vlog voor een impressie van de middag hierboven.


Er zijn vijf belangrijke inzichten die tijdens de sessie werden gedeeld:

  • De Isolatie Uitdaging biedt een enorme kans voor partijen. Naast de 3 Utrechtse woningcorporaties steunen maar liefst 14 corporaties De Isolatie Uitdaging. De deelnemende corporaties bezitten samen meer dan 500.000 woningen waarvan het merendeel verbeterd moet worden om ze geschikt te maken voor lage temperatuurverwarming.
  • We zijn op zoek naar een integrale oplossing: van product tot en met uitvoering. Samenwerking is daarom noodzakelijk!
  • Er zijn meerdere oplossingen mogelijk voor De Isolatie Uitdaging: binnen, spouw of buitengevel isolatie.
  • Met de winnaars voeren we een pilot uit, daarmee bieden we een podium en een experimenteer omgeving. Als de pilot succesvol is, gaan we het toepassen op onze woningen die we nog willen verduurzamen. Opschalen van de oplossing is het doel.
  • We zoeken een doorbraak in de isolatie kwaliteit en de integrale projectkosten. We kijken ook naar de integrale kosten voor het aanpakken van een woning en niet alleen naar de kosten van het materiaal.

U heeft de kennis én de oplossing. Hoe we deze beoordelen staat in de briefing die u hieronder kunt downloaden.
U kunt uw innovatief idee tot 3 april indienen.

2019-04-04T10:31:10+01:00