Met elkaar kunnen we opschalen. 

En daar willen we ons hard voor maken! Een oproep van één van de sympathiserende corporaties van De Isolatie Uitdaging. De innovatiewedstrijd waarmee drie Utrechts woningcorporaties – Mitros, Bo-Ex en Portaal – de markt uitdaagden om te komen met betere oplossingen voor gevelisolatie. Gisteren op Duurzame Dinsdag ontvingen we de sympathisanten in het Huis van Portaal.

Een mooi moment waarop de finalisten van De Isolatie Uitdaging hun oplossing nog eens konden presenteren en trots lieten zien aan welke verbeteringen zij werken sinds de finaledag van 25 juni 2019. Zoals een betere laagdikte voor de verf met isolatie of het inrichten van een lab. Er waren vragen, over de techniek en over de circulariteit van de oplossingen. En er waren toezeggingen om mee te denken hoe we van prototype naar standaardisatie kunnen komen en om met een van de winnaars in een proef aan de slag te gaan.

Mooi, het enthousiasme en de wens van de sympathisanten om de isolatieoplossingen op te schalen zodat we straks met elkaar tienduizenden sociale huurwoningen kunnen verduurzamen en de energie voor onze huurders betaalbaar blijft.

De drie Utrechtse corporaties maken ieder dit najaar een eerste proefwoning. Bo-Ex met de buitenisolatie ‘EWS’; Mitros met de binnenisolatie ‘Isoleren met nanotechnologie’ en Portaal met de spouwoplossing ‘Qavity’. Eind dit jaar kunnen we de resultaten bekijken.

2019-11-21T16:26:06+01:00