Eerste proef in beeld

Isoleren met Nanotechnologie

Testen, testen en nog eens testen. Hoe kom je van een isolatie-idee met het gebruik van nanotechnologie tot een eerste prototype?
Nanotech Inside – een van de 3 winnaars van De Isolatie Uitdaging – heeft hun concept de afgelopen paar maanden uitgebreid getest in een woning van Mitros. Dit keer voor het eerst in een proefwoning in Nederland, want voorheen werd er altijd getest in Zuid Europa en het Midden-Oosten.

Redmar Drent, business developer manager Vesta Chemicals: ”door Nanotech Inside kunnen wij de isolatie van een huis verbeteren door middel van pleisters en coatings met nanotechnologie. Het geheim van de smid is ons belangrijkste bestandsdeel Aerogel, want 1 gram Aerogel is te vergelijken met een oppervlakte van 4 tennisvelden. Er zitten dus heel veel kleine luchtkamers in waardoor het oppervlakte heel groot is waardoor ons materiaal extreem goed isoleert. Dit hebben we verwerkt in onze oplossing. Zoals Diederik Samson tijdens de finale van De Isolatie Uitdaging al zei: het is een simpele oplossing die makkelijk toe te passen is. Dit hebben we ook gezien met het aanbrengen van het materiaal in onze proefwoning: het is snel droog en makkelijk te verwerken”.

Vervolg
De inzet van De Isolatie Uitdaging blijft om naar een oplossing te zoeken met een hoge isolatiewaarde die verwarmen met lagetemperatuurverwarming mogelijk maakt. Vesta Chemicals gaat daarom de aankomende periode door met de doorontwikkeling van het product en streeft naar een isolatiedikte van 3 centimeter. Zo kan er een nog betere isolatielaag gecreëerd worden. Daarom zitten zij volgende maand aan tafel met onder andere 10 sympathiserende partijen om tot een beter product te komen.
De TU Delft is ondertussen bezig met het meten van onder meer de isolatiewaarde en comfortverbetering in de proefwoningen.
We houden u op de hoogte!

2020-02-18T13:09:09+01:00